Zwemmend Redden

Het eerste wat je bij de Reddingbrigade Deventer leert is zwemmend redden. Reddingsbrigade Deventer biedt leuke opleidingen aan voor jong en oud. Na het halen van zwemdiploma A kun je al beginnen met zwemmen bij onze reddingsbrigade. Als je zwemmend redden lang genoeg doet, kun je bijvoorbeeld strandwacht worden of evenementen bewaken met de boot.

Junior redder (5 tot 10 jaar)

Bij junior redder ligt de nadruk om jezelf te kunnen redden en de zogenaamde droge redding vanaf de kant. Je leert bijvoorbeeld drijven aan een plastic tas en het goed werpen van het reddingslijn. Ook verbeter je je zwemslagen.

Zwemmen redder (10 tot 14 jaar)

Nadat je hebt geleerd hoe je jezelf redt in het water en erg goed hebt leren zwemmen, ga je leren hoe je anderen redt met bijvoorbeeld reddingsmiddelen. De nadruk ligt hier op de zogenaamde natte redding, dus de drenkeling zwemmend benaderen, geruststellen en naar de kant vervoeren. Ook leer je nog beter en sneller zwemmen.

Life Saver (15 tot 17 jaar)

De Life Saver wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. Hierbij maakt de Life Saver zelf de inschatting om dit droog of nat te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt worden. Hierbij hoort ook een deel theorie, de Reddingsbride Deventer verzorgt deze theorielessen. Voor Life Saver 2 en 3 heb je een geldig EHBO diploma nodig.

Na de eerste proefles wordt je ingedeeld in de juiste groep. Dit wordt bepaald op basis van je leeftijd en vaardigheden.

Wil je meer weten over zwemmen redden, mail ons dan op: zwemmendredden@reddingsbrigadedeventer.nl