Veilig Sporten

Bij de Reddingsbrigade Deventer staat een veilig sportklimaat hoog in het vaandel. Iedereen moet zich bij onze vereniging op zijn gemak voelen en veilig kunnen sporten. Goede omgangsvormen zijn erg belangrijk om te voorkomen dat leden van de Reddingsbrigade Deventer op welke manier dan ook over de schreef gaan. Deze staan omschreven in ons Huishoudelijk reglement.

Al onze vrijwilligers zijn verplicht jaarlijks een VOG (verklaring omtrent gedrag) in te leveren.
Hiermee helpen we voorkomen dat personen die eerder zijn veroordeeld voor seksuele intimidatie aan de slag kunnen als vrijwilliger bij de Reddingsbrigade Deventer.

Omdat het soms lastig kan zijn of voelen om elkaar direct aan te spreken op gedrag en/of misstanden aan te kaarten is er een vertrouwenscontactpersoon. De vertrouwenscontactpersoon helpt je op weg wanneer je een misstand binnen de vereniging vermoedt, je slachtoffer bent geworden van seksuele intimidatie en wanneer er andere zaken spelen die een veilig sportklimaat verhinderen.

Onze vertrouwenscontactpersoon is Christine Springer. Zij is te bereiken op christinevanamstel@live.com of per telefoon via 06 - 4894 1528

Heeft u behoefte aan een gesprek met een vertrouwenscontactpersoon, dan verwijzen wij u door naar Reddingsbrigade Nederland of NOC-NSF.

U kunt ook één van de bestuursleden aanspreken.